Media

Oosterzeelse Feesten 2019: veel goede muziek en nog gratis ook

 

Tijdens de Oosterzeelse Sinksenkermis van vrijdag 7 juni tot en met woensdag 14 juni laten Dimi Reynaert (imitator André Hazes), Madame Zaza (travestieshow), Fanfare ‘Vrije Kunstkring Brakel’ met trommelkorps, instaporkest Con Animo, Beau 4, Moelparkee, KSA Oosterzele, Quitny, Hammertime, 2 Play Live, Danny Brendo, Chris Corn, Kurt Burgelman, Free danseressen, Ramona, Marcoff, Gino Verano, Dex Dylan, Sabine, Yves Segers en Pure 4 Fun Oosterzele bruisen van het leven. En ook steengoede deejays in café The Pub, café ‘t Molenhof en in de feesttent met een onstilbare honger en muziekdrift mogen Oosterzele op stelten zetten. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)


Het volk stroomt elk jaar toe om duchtig te feesten, het Sinksencomité zorgt er voor dat op elke kermis muziek in alle stijlen wordt geprogrammeerd. Ook op de editie 2019 van Sinksenkermis kunnen de muziekliefhebbers dagenlang uit de bol gaan. Wie er de voorbije jaren bij was, zal maar al te graag opnieuw bij het zinderend feest zijn. En leuk meegenomen, veel goede muziek en nog gratis ook. Alleen je pintjes moet je zelf betalen. Je wil sfeer, eens uit de bol gaan, power, fiesta,...en je zal het krijgen ook. Hartje Oosterzele is ook dit jaar the place to be. De wereld verandert in een razend snel tempo, maar van sommige dingen verwacht je dat ze nooit zullen verdwijnen. Zoals die goeie ouwe Oosterzeelse Sinksenkermis. Voor de geboren en getogen Oosterzelenaars zijn het hoogdagen van amusement. Het Sinksencomité mag fier zijn op het programma 2019. Het menu van Sinksenkermis, met maar liefst 44 gangen, oogt andermaal zeer appetijtelijk. De bezoekers weten dit bijzonder te waarderen. Iedereen is van harte welkom.


Reporter 17 

Rommelmarkt in Oosterzele, heerlijk om in oude spullen te snuisteren 

 

Noteer alvast: op zondag 9 juni 2019 wordt tijdens de Sinksenkermis in Oosterzele de 24 ste rommel-, antiek- en curiosamarkt georganiseerd. Vanaf 9 u tot 18 u kan je het Dorp en de Windekekouter terecht om gezellig te kuieren, te snuisteren én de koop van je leven ontdekken. Je kan er veel bruikbare spullen op de kop tikken. Spullen met een verhaal. Van een bezoek aan de Oosterzeelse rommelmarkt kan je met het ganse gezin een leuke uitstap maken en ook genieten van het rijk gevuld programma van Sinksenkermis 2019.

(Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

 

In de rommelmarkt zal opnieuw veel leven zitten. De rommelmarkt in Oosterzele blijft standhouden. Al 24 jaar lang. Objectofielen en verzamelaars van aparte voorwerpen worden op hun wenken bediend. Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes is de Oosterzeelse rommelmarkt een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommelmarkt in Oosterzele op een ontspannen manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuzeneus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,...één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Iedereen komt op de rommelmarkten, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open kermissfeer in Oosterzele veel mee te maken.

 

Graag deelnemen? 

 

Waarom zou je zelf niet eens deelnemen aan de rommelmarkt in Oosterzele? Doen! Echt plezant.

Info en inschrijvingen: Jacques D’Hont, sinksenoosterzele@gmail.com, 0477 / 53 72 79.

Deelnemen kost 5 euro.

Toewijzing standplaatsen vanaf 8 u in ‘t Kantientje, Dorp 19, Oosterzele.


Reporter 17

Peetvader Sinksenkermis is niet meer, bedankt voor alles Julien


In de Sint-Gangulfuskerk Oosterzele wordt op zaterdag 12 mei om 10u. afscheid genomen van Julien Lenssens (82 j.), de peetvader van de Sinksenkermis. Iedereen houdt aan Julien Lenssens alleen maar goede herinneringen over.

Een vat vol levenslust. (R 17)

Hij wist met humor en optimisme mensen te raken.

Hij bedacht nieuwe initiatieven voor de Sinksenkermis en zat boordevol plannen. Hij zorgde in de jaren ‘70 voor een opleving van de Oosterzeelse kermis.

De strijd die hij tegen zijn ziekte voerde, heeft hij niet kunnen winnen.

De Sinksenkermis en destijds het Feestcomité van de gemeente kleurden zijn leven. Zijn levensvreugde was groot. Bleef bewonderingswaardig actief.

Een graag gezien volksfiguur in het Oosterzeelse uitgaansleven.

De waardering die hij kreeg als geestelijke vader van de ‘new look’ Sinksenkermis deed hem opleven. Juliens waarden waren sociaal engagement, eerlijkheid, respect. Vlot en aimabel in de omgang.

Innemend, dat getuigt al wie met hem mocht samenzijn. Altijd meeslepend.

Op woensdag 2 mei, net op de dag van de persconferentie van de Sinksenkermis, is hij thuis zachtjes heengegaan. Hij nam afscheid van al wie hij liefhad.

Zijn heengaan laat in het Sinksencomité en het sociaal leven in Oosterzele een groot gemis achter, maar ook een schat aan herinneringen. Zoals Julien Lenssens zijn er niet velen, en nu is er nog één minder.

Julien was een man van stavast, en daar heeft het Sinksencomité altijd de vruchten van geplukt. Hij hield jarenlang de Sinksenkermis op koers.

Het einde van een tijdperk. En tegelijk ook niet. Julien laat de Sinksenkermis nu achter in de handen van een team, onder voorzitterschap van Wim Magerman,

die hij mee heeft gecoacht, en dat vastberaden is om het vaandel van de Sinksenkermis hoog te houden. Eenvoud sierde hem.

Julien kende zijn gelijke niet. Dat is het minste wat je kan zeggen.

Zijn ganse leven in de roes van de jaarlijkse kermis in Oosterzele.

Een levenslustige man. Een entertainer met een onmiskenbaar gevoel voor humor. Schalks. Sociaalvoelend. Daarnaast had Julien een onvoorwaardelijk vertrouwen in zijn vriendenkring en hield hij vast aan zijn huiselijk geluk.

Julien is niet meer, maar de sporen die hij heeft nagelaten, zijn onmogelijk uit te wissen. Velen zullen Julien missen. Altijd optimistisch, zo vol leven.

Oosterzele verliest een volksfiguur.

De Beiaard betuigt zijn oprecht medeleven aan de familie Lenssens – Temmerman en De Schamphelaere – Bekaert.


Reporter 17


Oosterzeelse Feesten: veel goede muziek en nog gratis ook


Steengoede bands, zangers, zangeressen, attracties, sport, vuurwerk, markten, honderden vaten bier, braadworsten, frieten, oliebollen, dansen en zich amuseren, dat is in een notendop de succesformule van de Oosterzeelse Feesten.

Noteer alvast: voorzitter Wim Magerman, schepen van feestelijkheden Jean Marie De Groote en het voltallig bestuur van het Sinksencomité zijn klaar om je vanaf vrijdag 2 juni tot en met woensdag 9 juni een spetterende Sinksenkermis 2017 aan te bieden.

Ook op de editie 2017 kunnen de muziek- en dansliefhebbers dagen na mekaar uit de bol gaan. Wie er de voorbije jaren bij was, zal maar al te graag opnieuw bij de zinderende optredens en fuiven zijn. Veel goede muziek en nog gratis ook.

We geven je tips voor hemelse muziek.


Vrijdag 2 juni: Dinner en Dance met DJ Galago (Taverne Evora, vanaf 19 u), Nineties Party (Taverne ‘t Molenhof, 21 u).


Zaterdag 3 juni: Concert Koninklijke Harmonie Con Animo en instaporkest (Feesttent, Dorp, 18u30), openingsfuif met DJ Jo Van Artevelde (feesttent, Dorp, 21u30), Disco Playlist by DJ Galago (Taverne Evora, 22u).


Zondag 4 juni: Rondgang streetband ‘De Toape Geraapte Mobiel’ (Dorp, vanaf 17u15), Vrij zangpodium met Marcoff (groot podium, Dorp, vanaf 16u30 tot 19u15), Coverband ‘De Toape Geraapte' (groot podium, 20u), Quitny (taverne Evora, Windekekouter, 20u), Coverbands: 'Johnny Got Fat' & 'Das Rock' en afterparty (KSA lokaal, Achterdries, 20 u), Discobar (The Pub, Dorp, 20u30), 90’s Party met DJ Christophe (Taverne Evora, 22u), La Cuenta (groot podium, vanaf 22u30 tot 1u).


Maandag 5 juni: '2 Play Live' (kermisreceptie feesttent Con Animo, vanaf 11u), ‘Vlaamsche Schlageravond met DJ Bibi (taverne ‘t Molenhof, 18u, surprise act (20u), Kurt Burgelman (Bieze Baaze) en ambiance met DJ (podium aan The Pub, vanaf 19u30), Ups –and - Downs (Taverne Evora, 19u30), Travestieshow Madame Zaza (terras Taverne Evora, 21u), Afterparty DJ Galago (taverne Evora, 23u30).


Dinsdag 6 juni: Schlagerzangers Marc Tompson en Marcoff (groot podium, vanaf 18u), Rondgang De Gitsy Streetband tijdens de avondmarkt (vanaf 18u30), Kevin Kenzo (imitator André Hazes) en Djuna (imitator Jettie Palletie) op groot podium (19u30), fuif (The Pub, 20u), Kick-out party met DJ Galago (Taverne Evora, 21u), De Toape Geraapte (groot podium, 21u30).


Reporter 17

Een rommelmarkt vol leven 

 

Objectofielen en verzamelaars van allerlei voorwerpen worden in Oosterzele op hun wenken bediend. In de rommelmarkt, die georganiseerd wordt tijdens Sinksenkermis, zal op zondag 4 juni vanaf 10 u tot 18 u opnieuw veel leven zitten.

Kom gewoon gezellig rondkuieren, snuffelen en tegelijk de koop van je leven ontdekken. Het Dorp en de Windekekouter wordt the place to be voor wie op zoek is naar allerlei snuisterijen. Al wie geboeid is door nostalgie en vintage moet richting Oosterzele. Velen zullen naar de rommelmarkt afzakken op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen.

De koopjesjagers zullen op de editie 2017 zeker present tekenen.

Je kan op de rommelmarkt in Oosterzele op een ontspannende manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. De curieuzeneus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisteraar, de snuffelaar,...één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. De standhouders zetten zich op zondag 4 juni met plezier in om boeken, fonoplaten, kaders, grote en kleine sierstukken, elektrisch materiaal, glazen, mandjes, curiosa, kleinoden uit de goede oude tijd, zeldzame prentkaarten, vreemde en merkwaardige dingen in hun soort, waardevolle brocante, spullen uit de golden sixties, een antieke schouwgarnituur,...te verkopen tegen spotprijzen. De rommelmarkt in Oosterzele blijft immens populair.  Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse stukken, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Je kan op de Sinksenkermis in Oosterzele echte koopjes doen. Nog altijd zijn veel mensen fan van vlooienmarkten. Veel is er te koop voor een prikje. Oude voorwerpen spreken aan. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Het succes van de rommelmarkt in Oosterzele zit hem in de combinatie van goedkoop winkelen én het ontspannend effect. Maar het woord ‘rommelmarkt’ vinden we achterhaald, want op de rommelmarkten kan je veel bruikbare spullen op de kop tikken. En verder kan je van het bezoek aan de rommelmarkt tijdens de Oosterzeelse Feesten kan je een leuke daguitstap maken. De rommelmarkt is vaak de enige hoop om dat ene ding te vinden waar je al zo lang op zoek naar bent. Ga op zoek in Oosterzele naar een leuk hebbeding. Je kan ook genieten van het indrukwekkend programma van de Sinksenkermis 2017.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                Reporter 17

42 ste Feestavondmarkt tijdens Sinksenkermis Oosterzele

Oosterzele, 29 mei 2017. Op dinsdag 6 juni vanaf 17 u 30 wordt tijdens Sinksenkermis de 42 ste feestavondmarkt georganiseerd. In 1976 werd het eerste startschot gegeven. De eerste editie werd meteen een mooi succes.

De gemeente was een event rijker. Na 42 jaar blijft de formule overeind.

In de jaren zeventig bestonden er nog niet zoveel avondmarkten.

Het toenmalig Sinksencomité, met de peetvader van de Sinksenkermis Julien Lenssens op kop, vond dat het de dag na pinkstermaandag nog iets bijzonders moest organiseren.

Het fel vernieuwd Sinksencomité, met drijvende kracht Wim Magerman, schepen van feestelijkheden Jean Marie De Groote en het gemeentebestuur, willen deze mooie traditie behouden. Veel Oosterzelenaars en marktfanaten uit de regio zullen op dinsdag 6 juni traditiegetrouw langskomen.

Alle bezoekers kunnen eveneens genieten van de evenementen van de Oosterzeelse Feesten. Je kan tijdens de avondmarkt ook genieten van de rondgang van de Gitsy Streetband, het optreden van schlagerzangers Marc Thompson, Marcoff, Kevin Kenzo, zangeres Djuna, de Toape Geraapte, de eierworp, marktmenu, cava- en ginbar, fuif en kick-out party. Wie vermoeide voeten heeft van het rondstruinen op de avondmarkt, kan zich neervleien op één van de terrassen, of in de feesttent van Con Animo. Het organiserend verbond, de Marktkramersvereniging De Vlaamse Ardennen, brengt naar goede gewoonte een bont allegaartje van marktkramers met zich mee.

En gezelligheid blijft één van de sleutelwoorden.

                                                                                                                                                                                                                                                             Reporter 17

Wim Magerman: ‘Van jongs af aan in de ban van Sinksenkermis Oosterzele’


Oosterzele, 31 mei 2017. Het Sinksencomité van Oosterzele is al maanden klaar met het kermisprogramma 2017. De zesdaagse feesten staan al een geruime tijd op punt, en dat is vooral te danken aan de voorzitter van het Sinksencomité Wim Magerman. ‘Van jongs af aan ben in de ban van de Sinksenkermis in Oosterzele, een stuk van mijn leven’, glimt Wim Magerman. ‘Vorig jaar zag ik dat de feesten dringend aan vernieuwing toe waren. Ik zet nu opnieuw mijn schouders achter de Oosterzeelse Feesten. Mijn opdracht is vooral de Sinksenkermis opnieuw leven inblazen.

‘Maar zo’n programma op touw zetten, vergt inderdaad maandenlange voorbereidingen. Zeg maar een drukke bezigheid, gelukkig kan ik rekenen op een enthousiast bestuur van het Sinksencomité met ‘peetvader’ Julien Lenssens, Marnic Vergucht, Jacques D’Hont, Wilfried Van Ruyskensveld, Hilde Aelvoet, Marc Van der Biest, Geert De Vogelaere, Sarah De Temmerman, Boo Schamp, Wilfried Verspeeten, Peter Van de Kerckhove, Joris Schepens. Ik ben ook de Koninklijke Harmonie Con Animo heel dankbaar voor de prettige samenwerking. Ook dank aan schepen van feestelijkheden Jean Marie De Groote, burgemeester Johan Van Durme en gemeentebestuur, het bleek op de persconferentie, ze dragen de Oosterzeelse Feesten hoog in het vaandel. De Sinksenkermis moet op de editie 2017 veel volk lokken, niet alleen omwille van het uitgebreid aanbod, maar ook door de unieke sfeer. ‘De liefde voor de kermis werd mij bijgebracht door Julien Lenssens, de geestelijke vader van Sinksenkermis, één van de roergangers die zich dit jaar, net als Marnic Vergucht, opnieuw aansloot bij het Sinksencomité. Mannen met een lange dienststaat. Julien heeft mij jaren geleden al eigenlijk klaargestoomd’, vervolgt schalkse ruiter Wim Magerman. Hij ging voor de Sinksenkermis 2017 op zoek naar het nieuwe, het uitdagende, eigenlijk is hij van alle markten thuis. Jarenlang vormde Wim samen met Marnic Vergucht en Julien Lenssens een zeer goed geolied trio.

De kopstukken van destijds traden nu terug toe tot het ‘new look’ Sinksencomité, en er kwam ook serieuze versterking in het Sinksencomité. De violen zijn nu meer dan ooit gelijkgestemd.

Voorzitter Wim Magerman en het bestuur van het Sinksencomité hebben heel wat plannen voor de toekomst en willen een blijvende stempel drukken op de Sinksenkermis in Oosterzele. Als voorzitter ging Wim met veel ambitie én een heel goed gevoel aan de slag.

De kernaspecten van de Sinksenkermis worden niet uit het oog verloren: de banden tussen de Oosterzelenaars sterker aanhalen.

De Sinksenkermis blijft een uniek volksfeest, waarop alle Oosterzelenaars terecht trots mogen zijn. De feesten 2017 zijn fel vernieuwd, de programmatie is uitgebreid, het Sinksencomité wil er samen met alle Oosterzelenaars en feestvierders van de regio van de kermis een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Het Sinksencomité zette ook een promocampagne op, er werden 2.200 brochures rondgedeeld in de deelgemeente Oosterzele. U vindt in de brochure een wegwijzer doorheen alle activiteiten, je vindt er beslist uw gading.

De hele programmatie netjes gerangschikt per dag. Dankzij heel wat creativiteit en bezieling van het Sinksencomité, onder de leiding van een onvermoeibare voorzitter Wim Magerman, blijft het Sinksenkermis springlevend. Het Sinksencomité heeft kosten noch moeite gespaard om van de kermis een gezellig, veilig en toegankelijk volksfeest te maken. ‘Belangrijk is dat iedereen zich goed amuseert en dat de sfeer en de geest van de Sinksenkermis behouden blijft. Hou je van de prettige sfeer die de Sinksenkermis met zich meebrengt? Verlang je er naar om eens met vrienden uit de bol te gaan? Ga dan zeker naar de Oosterzeelse Feesten en laat je zorgen voor morgen’. Dat is het devies van voorzitter Wim Magerman en de leden van het Sinksencomité. Elke Oosterzelenaar present op de Sinksenkermis 2017, dat is toch de bedoeling’, besluit voorzitter Wim Magerman.


Reporter 17

Oosterzeelse Feesten: ‘’Marcellekes en diepe decolletés’

 

Oosterzele, 1 juni 2017. Op de Sinksenkermis, editie 2017, hoopt men op zomerse temperaturen, zodat men op de kermis in de feestenzone weer ‘marcellekes’ en duizelingwekkende  decolletés zal kunnen spotten.

Zes dagen en nachten zal het Dorp alweer het woelige strijdtoneel worden van een mensenmassa, een mengelmoes van groentjes, habitués, eendagsvliegen en professionele fuifnummers. Hectoliters bier. Gigantische hamburgers, frieten, oliebollen,...zullen de nachtelijke honger stillen. Als er al gevochten wordt, is dat tegen de slaap, tegen de kater van gisteren, of tegen plots onverklaarbare schommelingen in het zwaartekrachtveld. Of je je lief, je minnares,...zal kwijtraken, of allebei en niet noodzakelijk in deze volgorde, is niet zeker. Dat er weer veel muziek zal zijn, is wel zeker. Je mag tijdens Sinksenkermis gerust eens van jetje geven. Gooi de beentjes maar los. En blijven plakken natuurlijk. Het programma zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van het Sinksencomité, de sponsors, en de medewerkers die de feesten heel genegen zijn. Bedankt. ‘Vergeet de sponsors niet bij uw aankopen, koken kost geld, als we het programma bekijken, is het een huzarenstuk om die financiële middelen bij elkaar te krijgen’, weet burgemeester Johan Van Durme.   

                                                                                                                                                                                                                                                         Reporter 17

Sinksenkermis Oosterzele met stomende optredens, attracties, sport, vuurwerk, markten,...

 

Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie, die plaats vond in de raadzaal van het gemeentehuis Oosterzele, hebben voorzitter Wim Magerman van het Sinksencomité, schepen van feestelijkheden Jean Marie De Groote en burgemeester Johan Van Durme  met veel gloed het officieel programma voorgesteld van de Sinksenkermis, editie 2017. Het fel vernieuwd Sinksencomité is klaar om je van vrijdag 2 juni tot en met woensdag 7 juni een spetterende ‘zesdaagse’ aan te bieden.

Er staan zes bruisende dagen in het verschiet.

Het bleek op de persconferentie, iedereen heeft zin in de Oosterzeelse Feesten, nu alleen nog rekenen dat de weergoden Oosterzele goed gezind zijn. Waar vinden muziek- en sportliefhebbers, (rommel)marktfanaten, Bourgondiërs, slapelozen, nachtraven, de nog-eentje-en-dan-ben-ik-weg-mensen elkaar? Op Sinksenkermis natuurlijk. Wim Magerman: ‘Ik zet graag terug mijn schouders onder de Sinksenkermis, gelukkig kan ik rekenen op een goed team, we hebben tal van nieuwigheden op het goed gevuld programma’. Schepen Jean Marie De Groote: ‘Er is duidelijk een nieuwe ploeg die kermis in de genen heeft. Burgemeester Johan Van Durme: ‘55 items op het ronduit schitterend programma, het getuigt van een nieuw elan, veel enthousiasme, dankzij het werk van veel vrijwilligers kan Oosterzele genieten van Sinksenkermis, een ideale gelegenheid om te verbroederen, te ontmoeten. We zijn het Sinksencomité, alle medewerkers en sponsors van harte dankbaar’, speechte burgemeester Johan Van Durme. Er vallen ook woorden van lof voor Julien Lenssens, die mag gezien worden als de peetvader van de Sinksenkermis in Oosterzele. Hij zorgde in de jaren ‘80 voor een opleving van de Oosterzeelse kermis.

Het Sinksencomité presenteert een gedurfd en veelzijdig programma. Zowel de sfeer, de ambiance, de sfeer op de Oosterzeelse Feesten zijn uniek. Daarom zakt men vooral af naar de Sinksenkermis. Zo iets is moeilijk uit te leggen aan mensen die nog niet op de Sinksenkermis waren. Kom proeven van de Oosterzeelse Feesten, het wordt een straffe editie. Tijdens de Oosterzeelse Feesten verandert het centrum van Oosterzele in één grote feestenzone waar de meest uiteenlopende disciplines aan bod komen. Maar er zijn ook de cafés, het KSA-lokaal en de feesttent van de harmonie Con Animo. Het is de ambitie van het comité dat Sinksenkermis één groot volksfeest blijft. Sinksenkermis is een vertrouwde cocktail van muziek, animatie, schieting, concert Koninklijke Harmonie Con Animo, openluchtfuif (nieuw event), rommelmarkt, kinderdisco, cava- en gin bar, eierworp, rondgang en optreden van de Toape Geraapte, coverbands, afterparty, La Cuenta, kermisreceptie na zielendienst, 2 Play live, Partie Party (Kurt Burgelman), travestieshow Madame Zaza, Gitsy Streetband, Kevin Kenzo (imitator André Hazes), Djuna (imitator Jetti Palletti), letterlijk en figuurlijk veel vuurwerk, ambiance in de cafés, kermisattracties, veel bakken bier, en zo veel meer. Een groot volksfeest dat een zeer ruim publiek aanspreekt. Het opvallend springlevend Sinksencomité, met veel dank aan voorzitter Wim Magerman, zorgt op de editie 2017 voor een mengeling van topkwaliteit en breed amusement naar ieders smaak.

Een heel gevarieerd programma met maar liefst 55 gangen. Vaste waarden, maar ook veel vernieuwingen’, en daar zijn voorzitter Wim Magerman en het bestuur van het Sinksencomité bijzonder trots op. Het Sinksencomité doet het met hart en ziel. Het heeft er zijn handen mee vol. Er staat van alles te gebeuren. Héél gevarieerd, zo mogen we het programma 2017 omschrijven. Verveling tijdens de Oosterzeelse Feesten is onbestaande. Dat men in Oosterzele zes dagen lang kan feesten zonder daar een financiële kater aan over te houden heeft men te danken aan het Sinksencomité. Alle activiteiten zijn gratis. Sinksenkermis zal op de editie 2017 megagoed zijn.

                                                                                                                                                                                                                               Reporter 17